ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να γνωρίσετε τη ζωηρή πρωτεύουσα της Κρήτης, καθώς το καλοκαίρι το ενδιαφέρον σας θα προσελκύσουν οι παραλίες. Κόντρα στις προκαταλήψεις, το Ηράκλειο με κάποιον μαγικό τρόπο –αθόρυβα– σε κερδίζει. Η διοικητική πρωτεύουσα της Κρήτης κουβαλά τεράστια ιστορία, που ξεκινά από τη μινωική εποχή, αφού ήταν ένα από τα επίνεια της Κνωσού. Μεγάλο λιμάνι και κέντρο του νησιού έγινε στα χέρια των Σαρακηνών πειρατών και διατηρήθηκε ως τέτοιο και επί Ενετών. Τα σημάδια των τελευταίων είναι εμφανή στην άναρχα χτισμένη μεγαλούπολη και είναι ενταγμένα στην καθημερινότητα των ντόπιων. Και γι’ αυτό εδώ περισσότερο συνυπάρχεις με τα μνημεία παρά τα επισκέπτεσαι.

Υπήρξε η έδρα του βασιλιά Μίνωα και είναι το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής περιόδου, έκτασης 22.000 τ.μ. Η πόλη της Κνωσού, γύρω από το παλάτι, κατοικήθηκε αδιάλειπτα από τα τέλη της 7ης χιλιετίας έως και τα ρωμαϊκά χρόνια και η μεγάλη ακμή της τοποθετείται στο 1600 π.Χ., εποχή κατά την οποία φαίνεται να φιλοξενούσε 80.000 κατοίκους. Η ανασκαφή και η αναστήλωση πραγματοποιήθηκαν από τον Άγγλο αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς. Ακόμα και σήμερα μπορείτε να θαυμάσετε ολόκληρες αίθουσες με εντυπωσιακές τοιχογραφίες και έντονα χρώματα, επαύλεις και άλλες οικίες.

Το άγνωστο πρόσωπο του νομού Ηρακλείου βρίσκεται στον Νότο και περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή των Αστερουσίων. Οι διαδρομές στους χωματόδρομους των εντυπωσιακών βουνών προσφέρουν μοναδική μυστηριακή αίσθηση. Χαράδρες και γκρεμοί, αλλόκοτα βράχια, άγονες πλαγιές, φαράγγια και εκπληκτικές αμμουδιές σάς περιμένουν πάντα με φόντο το Λιβυκό ή Νότιο Κρητικό πέλαγος.

Ένα από τα ωραιότερα κομμάτια διαδρομών είναι εκείνο που ενώνει τα Καπετανιανά με την Τρυπητή. Η ίδια η Τρυπητή έχει ένα εντυπωσιακό φαράγγι, ανάμεσα από τα τοιχώματα του οποίου περνάει το αυτοκίνητο, και μια ωραία παραλία. Από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε για τον πιο τουριστικό Λέντα. Οι ωραιότερες παραλίες ωστόσο είναι το Αγιοφάραγγο και το Βαθύ, τις οποίες θα προσεγγίσετε από τη Μονή Οδηγήτριας. Για το Αγιοφάραγγο θα χρειαστεί να περπατήσετε 20-30 λεπτά σε βατό μονοπάτι, κατά μήκος του οποίου θα δείτε το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου του 14ου αιώνα.

Όλα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και όλα οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: το Ηράκλειο είναι μια πόλη για να ζεις. Κρητική φιλοξενία. Στο όνομά της οι Ηρακλειώτες σε παρασύρουν εύκολα σε γλέντια και βιώματα που θα θυμάσαι για πάντα. Μαζί τους μαθαίνεις να τρως τους χοχλιούς τους «γυρευτούς» και όχι τους «συρτούς» του χειμώνα, να πίνεις λίτρα ρακή χωρίς να σε πειράζει, να περπατάς ακούραστα στο λιμενοβραχίονα την ώρα του ηλιοβασιλέματος, να πηγαινοέρχεσαι όλη μέρα μέσα από μνημειακές ενετικές πύλες, να ξημερώνεσαι ακούγοντας με την ίδια ευκολία από ροκ μέχρι ηρακλειώτικες κοντυλιές. Σε παμπάλαιους ταπεινούς καφενέδες ή σε στιλάτα μπαρ, στα σκαλάκια της Λότζιας ή καταγής στο πάρκο Γεωργιάδη, πάνω στους προμαχώνες ή πάνω στις ταράτσες των ξενοδοχείων με την απίθανη θέα… Μαζί τους μαθαίνεις πώς γίνεται μια πόλη που κατηγορείται για… ασχήμια να κρύβει τόση ιδιότυπη ομορφιά.

Στην πόλη αυτή εδρεύει ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της χώρας μας, με πλήθος κόσμου να συρρέει, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο στο Ηράκλειο. Οι ρυθμοί της πόλης είναι αρκετά έντονοι και το ταπεραμέντο των κατοίκων ανάλογο, δημιουργώντας συχνά προστριβές και παραβατικές συμπεριφορές. Το γραφείο ιδιωτικών ερευνών «Ντετέκτιβ – Κίτσιος» ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των πελατών του, είναι σε θέση να φέρει σε πέρας κάθε είδους ιδιωτικές έρευνες, επαγγελματικές είτε προσωπικές.

Η  νεανική παραβατικότητα μαστίζει την περιοχή σε καθημερινή βάση με την χρήση ψυχοτρόπων ουσιών να αποτελούν πρωταρχικό θέμα στα δελτία ενημέρωσης. Το γραφείο ιδιωτικών ερευνών «Ντετέκτιβ – Κίτσιος» σας εγγυάται τη  συλλογή στοιχείων που αφορούν  νεανική και όχι μόνο παραβατικότητα, την χρήση ναρκωτικών ουσιών , ληστείες και ζωοκλοπές που απασχολούν την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

«Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου», δηλώνει συγγενής του δολοφόνου της 33χρονης γυναίκας, η οποία πυροβολήθηκε εξ επαφής από τον 53χρονο σύζυγό της, γιατί, λέει, τη ζήλευε παθολογικά. Συνέβη πριν από λίγο καιρό στο Ηράκλειο Κρήτης. Ενδεικτική η αναφορά των περιστατικών· δεν χρειάζεται να έχει κανείς αρχείο ή σπουδαία μνήμη για να ανακαλέσει και άλλες εγκληματικές ενέργειες με κρητική σφραγίδα. Περιστατικά όπως το ανωτέρω ή εκείνο με την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη μπορούν να δώσουν σημαντικά στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Κρήτη. Περιστατικά σαν και αυτά, θα μπορούσαν σαφώς να είχαν  προληφθεί  με την αρωγή των ιδιωτικών ερευνητών. Πρόκειται για σύγχρονη πόλη που τα τελευταία χρόνια άλλαξε ριζικά και σαφώς δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την αύξηση της παραβατικότητας. Δυστυχώς η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα δεν κάνει διακρίσεις, κάνοντας αισθητή την παρουσία της και στο Ηράκλειο. Το γραφείο ιδιωτικών ερευνών  «Ντετέκτιβ – Κίτσιος» δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής έρευνας και στην πόλη του Ηρακλείου. Η περιφρούρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δυνατότητας στην ελευθερία δεν αποτελούν δεδομένα για την εποχή που διανύουμε.

Για επιπλέον πληροφορίες ή συμβουλευτική προσέγγιση του προβλήματος που σας απασχολεί, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ISO


Εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το Διεθνές ISO 9001:2015 Quality Management Systems

Αυστηρός Επαγγελματισμός

Απόλυτη εχεμύθεια, διακριτικότητα, εμπιστοσύνη και άριστη εξυπηρέτηση συνιστούν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά - αξίες της Detective Κίτσιος

Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων

χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στην ποιότητα και το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών μας