ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Απολαύστε τον ωραιότερο περίπατο των Ιωαννίνων, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα. Όσο πιο νωρίς έρθετε, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να πετύχετε την ομίχλη που συνήθως τη σκεπάζει τον χειμώνα. Ξεκινήστε από την πλατεία Μαβίλη και περπατήστε περιμετρικά του τείχους του Κάστρου. Η διαδρομή είναι πεζοδρομημένη και μαζί με τον ποδηλατόδρομο φτάνουν έως την περιοχή Κατσικά (συνολικό μήκος 7 χλμ. περίπου).Την πορεία σας συνοδεύουν πάπιες και γλάροι, παππούδες με τα εγγόνια τους, ποδηλάτες και ψαράδες. Στα τέλη Ιανουαρίου θα επαναλειτουργήσει το αυτοματοποιημένο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων με σταθμούς στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, στην πλατεία Μαβίλη, στο Άλσος και στην πλατεία Πύρρου.

Ούτε 15 λεπτά δεν διαρκεί o πλους από τον Μόλο έως το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδα. Η πόλη ξεμακραίνει, η θέα στο τζαμί Ασλάν Πασά γίνεται όλο και πιο μεγαλειώδης και, αν ο καπετάνιος σας δεν έχει τέρμα το κασετόφωνο, η γαλήνη της λίμνης συνεπαίρνει. Εκεί σας υποδέχονται τουριστικές ταβέρνες με σπεσιαλιτέ τα βατραχοπόδαρα και το χέλι ψημένο στο κεραμίδι, ωστόσο προσπεράστε τες και βαδίστε στο κεντρικό καλντερίμι ανάμεσα στα δεκάδες μαγαζιά με τουριστικά είδη. Καταλήγει στη Μονή Αγίου Παντελεήμωνος, όπου στεγάζεται το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου. Εκεί κρύφτηκε ο Αλή Πασάς για να γλιτώσει από τον Χουρσίτ Πασά που τον καταδίωκε, χωρίς επιτυχία ωστόσο, αφού εντοπίστηκε από τον Κιοσέ Μεχμέτ Πασά ο οποίος του πήρε το κεφάλι. Το μουσείο είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο, με ωραία εκθέματα, πολλά από τα οποία ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή Ραπακούση (περιλαμβάνει αντικείμενα του Αλή Πασά, όπως το καριοφίλι και το τσιμπούκι του). Εξιστορεί τις κορυφαίες ιστορικές στιγμές των Ιωαννίνων υπό τον ήχο υποβλητικής μουσικής.

Για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, αξίζει να παρεκκλίνετε της τουριστικής διαδρομής και να απολαύσετε τον γαλήνιο περίπατο που κυκλώνει το νησάκι και οδηγεί στα μοναστήρια του. Ιδρύθηκαν από σπουδαίες οικογένειες της Κωνσταντινούπολης οι οποίες εγκαταστάθηκαν στο Νησί τον 13ο αιώνα. Επισκέψιμη είναι μόνο η Μονή Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπινών, όπου λειτούργησε το πρώτο ελληνικό σχολείο της Ηπείρου και μεταξύ άλλων θα δείτε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με σοφούς και φιλοσόφους της αρχαίας Ελλάδας (Αριστοτέλης, Πλούταρχος, Θουκυδίδης, Πλάτων κ.ά.).

Τα Γιάννενα είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Η λίμνη Παμβώτιδα και η υπέροχη βόλτα γύρω της, το κατοικημένο Νησί με τα σπουδαία μοναστήρια του, το Κάστρο με την ακρόπολη Ιτς Καλέ και όλη η ατμόσφαιρα που κουβαλά και την οποία ενισχύουν η ιστορία και οι θρύλοι για τον Αλή Πασά, τη Βασιλική και την κυρά- Φροσύνη είναι λόγοι αρκετοί. Ο συνδυασμός τους, όμως, με το νεύρο και την εξωστρέφεια μιας πόλης 65.000 μόνιμων κατοίκων και 15.000 φοιτητών είναι που κάνει τα Γιάννενα μαγικά. Το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο, γεμάτο μαγαζιά και νεανικές πιάτσες, τα ετερόκλητα μνημεία και μουσεία και όλο το μυστήριο που καλύπτει την πόλη, μαζί με τη χειμωνιάτικη ομίχλη και υγρασία, μας φέρνουν και πάλι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου: πλέον προσεγγίζεται σε 3-4 ώρες μέσω της Εγνατίας Οδού από Βορρά και μέσω της άρτι παραδοθείσας Ιόνιας Οδού από τον Νότο και γίνεται επιτέλους προορισμός του Σαββατοκύριακου.

Παρόλα αυτά, δε θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής το γεγονός ότι τα Ιωάννινα είναι μια ακριτική περιοχή που συνορεύει με τα αλβανικά σύνορα. Η πραγματικότητα αυτή, μας δίνει μια πρώτη εντύπωση της επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Εκτεθειμένοι απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές οι ακρίτες, συχνά απόμαχοι της ζωής, βιώνουν την ανασφάλεια στο έπακρο. Η εταιρία ιδιωτικών ερευνών της «Ντετέκτιβ – Κίτσιος», αναλαμβάνει υποθέσεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, διαλευκαίνοντας υποθέσεις κάθε είδους, ιδιωτικές και επαγγελματικές. Η αβεβαιότητα που αισθάνονται οι κάτοικοι της πόλης αυτής έχει ενταθεί μετά και το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα που πλήττει την περιοχή, δεδομένου ότι τα Ιωάννινα είναι η πύλη προς την γη της Επαγγελίας, την Δύση και την Ευρώπη, μέσω του λιμανιού της πόλης που συνδέει την χώρα μας με λιμάνια της Ευρώπης.

Η «Ντετέκτιβ – Κίτσιος», υπόσχεται να φέρει σε πέρας περιπτώσεις κλοπής, ληστειών, ναρκωτικών, εκβιασμού, επαιτείας και μαστροπείας . Ο υψηλός επαγγελματισμός που χαρακτηρίζει τους συνεργάτες της «Ντετέκτιβ – Κίτσιος», καθιερώνουν την εταιρία σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρισμένες στον χώρο των ιδιωτικών ερευνών. Η «Ντετέκτιβ – Κίτσιος» διαθέτει δύο φυσικές έδρες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας  με τον τρόπο αυτό σε άμεσο χρόνο υποθέσεις σε κάθε γωνιά του ελλαδικού χώρου. Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία εκατοντάδες υποθέσεων στην περιοχή των Ιωαννίνων, διατηρώντας την αξιοπιστία μας στο χρόνο. Η «Ντετέκτιβ – Κίτσιος» διαθέτει έμπειρους συνεργάτες που γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής και πώς να μην γίνονται αντιληπτοί, με συνέπεια προς τον πελάτη. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε και να σας απαλλάξουμε από οποιουδήποτε τύπου υπόνοιες έχετε.

ISO


Εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το Διεθνές ISO 9001:2015 Quality Management Systems

Αυστηρός Επαγγελματισμός

Απόλυτη εχεμύθεια, διακριτικότητα, εμπιστοσύνη και άριστη εξυπηρέτηση συνιστούν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά - αξίες της Detective Κίτσιος

Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων

χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στην ποιότητα και το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών μας