ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ – 2ο γραφείο

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ – 2ο γραφείο

Ντετέκτιβ Αθήνα. Χάρη στο ίντερνετ, οι πληροφορίες μπορούν σε σύντομο χρόνο να εξαπλωθούν από άκρη σε άκρη χωρίς καθυστερήσεις, άμεσα και συχνά χωρίς να υπάρχει ο έλεγχος αυτών των πληροφοριών όπως απαιτείται για την ασφάλεια των χρηστών. Άτομα κάθε ηλικίας μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο, εκτεθειμένοι πολλές φορές σε αγνώστων στοιχείων άτομα. Έχουν καταγραφεί πλήθος υποθέσεων σύμφωνα με τις οποίες χρήστες δηλώνουν θύματα διαδικτυακής παρενόχλησης από τρίτους, αγνώστου ταυτότητας άτομα. Η νέα σχετικά αυτή μορφή βίας που αυξάνει σημαντικά τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει απειλές και εκφοβισμό, ιδιαίτερα παιδιών και εφήβων, ενώ λιγότερα είναι τα περιστατικά ενηλίκων που έχουν παρενοχληθεί με τον τρόπο αυτό. O εκφοβισμός στα social media είναι ένα φαινόμενο που, δυστυχώς, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην χώρα μας. Δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram προσφέρονται άθελα τους για εκφοβισμό και παρενόχληση μεταξύ των χρηστών τους που διατηρούν προσωπικό λογαριασμό.

ΠΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Οι τρόποι άσκησης της διαδικτυακής παρενόχλησης ποικίλουν ανάλογα με την πλατφόρμα δικτύωσης, το άτομο αναφοράς και τον στόχο του θύτη. Το γραφείο ιδιωτικών ερευνών Ντετέκτιβ Αθήνα, Ντετέκτιβ – Κίτσιος, σύμφωνα και με τα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει στην περιοχή των Αθηνών διακρίνει τις παρακάτω μορφές διαδικτυακής παρενόχλησης ως κύριες και εφιστά την προσοχή στους χρήστες.

  • Αποστολή φωτογραφιών ή και αλλού είδους μαγνητοσκοπημένου υλικού του ατόμου σε τρίτους
  • Αποστολή προσωπικών πληροφοριών του ατόμου σε τρίτους
  • Αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε αλλά άτομα υποκρινόμενοι το άτομο που εκφοβίζεται
  • Δημιουργία ψεύτικων προφίλ στα social media
  • Είσοδος σε προσωπικούς λογαριασμούς social media του ατόμου
  • Επαναλαμβανόμενη αποστολή μηνυμάτων είτε ηλεκτρονικών είτε στο κινητό τηλέφωνο
  • Παρέμβαση και παρενόχληση οποιασδήποτε διαδικτυακής δραστηριότητας του ατόμου

Η περιοχή των Αθηνών τίθεται στο στόχαστρο των επιτηδείων λόγω του ότι αποτελεί μια μεγάλη, αχανή πόλη όπου τα ίχνη των θυτών δεν μπορούν να γίνουν εύκολα εντοπίσιμα. Σε μια επαρχιακή πόλη θα  ήταν εύκολο να γίνει αντιληπτό το σημείο εκπομπής του θύτη, ή θα ήταν πιο εύκολο να εντοπιστεί ο τόπος κατοικίας του και ο υπολογιστής από όπου πραγματοποιείται η παρενόχληση.  Ωστόσο, για το έμπειρο και καλά καταξιωμένο δυναμικό των γραφείων ιδιωτικής έρευνας Ντετέκτιβ Αθήνα, Ντετέκτιβ – Κίτσιος. Η έκταση της πόλης αυτής δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη διαλεύκανση υποθέσεων διαδικτυακής παρενόχλησης.

ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΝΟΧΛΗΣΗ

Η διαδικτυακή παρενόχληση θα πρέπει  να λαμβάνει την βαρύτητα που της αναλογεί, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ακραία αποτελέσματα για την ζωή του θύματος. Τα σημάδια είναι εύκολο να διακριθούν και να αναγνωριστούν, ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν ανηλίκους.  Αν ως γονείς ή κηδεμόνες παρατηρήσετε ανορεξία, διαταραχές ύπνου και συμπεριφοράς, μειωμένη απόδοση στις σχολικές απαιτήσεις, φόβο και άγχος που παρουσιάζουν κλιμάκωση σε βάθος χρόνου, τότε θα πρέπει άμεσα να ερευνήσετε τις αιτίες πριν είναι αργά. Δυστυχώς, η διαδικτυακή παρενόχληση, έχει επιφέρει πολλά ακραία αποτελέσματα για περιπτώσεις που δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη, όπως αυτοκτονίες ή σοβαρούς τραυματισμούς για το θύμα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΝΟΧΛΗΣΗ

Το κάθε άτομο έχει την δική του ιδιοσυγκρασία και έτσι λοιπόν οι λόγοι που ωθούν τον καθένα σε κάτι τέτοιο είναι ποικίλοι και διαφορετικοί.  Κοινοί παρονομαστές για τους θύτες αυτών των περιπτώσεων είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η ανάγκη να ανήκει σε μια «ισχυρή» ομάδα, η έλλειψη επίγνωσης των αποτελεσμάτων που μπορεί να κοστίσει η πράξη του, η επιδίωξη της προσοχής από τον περίγυρο η μίμηση κ.α.

Στην πόλη των Αθηνών, περίπτωση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι συνεργάτες του γραφείου ιδιωτικών ερευνών Ντετέκτιβ Αθήνα «Ντετέκτιβ – Κίτσιος», αφορούσε σε νεαρό ανήλικο άτομο το οποίο είχε πέσει θύμα ενηλίκου ζητώντας από το θύμα να συναντηθούν εκτός της οικίας του θύματος, χωρίς οι σκοποί να γίνονται αρχικά φανεροί. Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων ανησυχίας που παρουσίασε το θύμα, θορύβησαν τους γονείς οι οποίοι εμπιστεύθηκαν το γραφείο ιδιωτικών ερευνών Ντετέκτιβ Αθήνα «Ντετέκτιβ – Κίτσιος», για να διερευνήσουν τι πραγματικά συνέβαινε στο παιδί τους. Παρά το γεγονός ότι το ανήλικο διέγραφε από φόβο μην αποκαλυφθούν οι συνομιλίες του τα μηνύματα παρενόχλησης, οι έμπειροι συνεργάτες του γραφείου ιδιωτικών ερευνών Ντετέκτιβ Αθήνα «Ντετέκτιβ – Κίτσιος»,  κατάφεραν με  την χρήση των κατάλληλων τεχνολογικών μέσων να επαναφέρουν τα μηνύματα που παρείχαν σημαντικά στοιχεία για το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτών, αλλά και σχετικά με την ταυτότητα του αποστολέα και τον τόπο από όπου αποστέλλονταν τα μηνύματα με σκοπό την παρενόχληση του εφήβου.

Η έγκαιρη και ουσιαστική βοήθεια για το παιδί ή τον έφηβο μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Σχετικές έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο νωρίς πάρουν βοήθεια τα θύματα διαδικτυακής παρενόχλησης, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να προλάβουμε άσχημες καταστάσεις.

Σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά, μη διστάσετε να απευθυνθείτε άμεσα στα ιδιωτικά γραφεία «Ντετέκτιβ – Κίτσιος», προκειμένου να λάβετε συμβουλές σχετικά τη διαδικτυακή παρενόχληση, αλλά και κατευθύνσεις για περαιτέρω δράση.